luni, 20 august 2012

Cum castigi increderea unui cal

Vedem zi de zi pe programele de sport  acele sporturi care includ caii: dresajul, sariturile peste obstacole si altele mai putin cunoscute. Majoritatea oamenilor stiu ca cei doi, cal si calaret au in spate multe ore de munca. Dar mai este ceva, ceva care se deprinde greu si se pierde usor, Increderea. Increderea este cea care sta la baza legaturii dintre cal si calaret. Cei doi formand astfel o echipa.
    Iubitorii de cai isi doresc atunci sa construiasca treptat o legatura ca aceea si sa formeze impreuna cu prietenul lor, o echipa.

    Cum  se castiga insa o astfel de incredere? Veti citi in urmatoarele randuri:
Increderea se construieste din timp, de cand calul aeste manz, fiind mereu mangaiat
si iubit de om. Prin educatia timpurie  se previne aparitia problemelor de genul muscaturilor , cand calul este adult. Calul trebuie sa inteleaga ca omul ii vrea doar binele, si sa vada in el un partener, care ii va fi alaturi mereu. Iar noi sa simtim acelasi lucru fata de cal. Cand un cal este recompensat mereu cand face ceva bine el se simte iubit si isi da seama ca omul vrea sa faca cu el o echipa, impreuna la bine si la greu. Cu toate acestea noi trebuie sa  fim constienti de un lucru: caii simt in sufletul omului diferite emotii, iar atunci cand e recompensat cu afectiune si prietenie in suflet se poate construi o legatura bazata pe incredere. Cand noi dorim sa profitam de increderea calului pentru anumite beneficii( bani, laude,etc.) calul ne simte, iar increderea nu va fi indeajuns de puternica, deoarece calul va avea intotdeauna o indoiala, stiind ce dorim sa facem cu el.
 Elementele necesare pentru a castiga increderea calului:
Rabdare, calm, si nu an ultimul rand pasiune, curaj si dragoste.
   Raluca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu